Förhandsinbjudan

1989 arrangerade vi Lions Kanna för första gången. 2018 är det alltså 30:e året tävlingen seglas. Lions Kanna är ju alltid en seglarfest, men i år hoppas vi kunna fira lite extra!

26 augusti är årets datum, och platsen är som vanligt Trosa Båtklubb.

Lions Kanna har sedan starten varit en av Sörmlands mest populära jolletävlingar. De senaste åren har vi haft ett deltagarantal på en bit över 30 seglare, och naturligtvis hoppas vi på lite fler i år.

Till i år har vi sökt sanktion för regional tävling vilket betyder att vi får skicka inbjudan till er klubbar. Och då kan vi ju lika gärna passa på att bjuda in till Distriktsmästerskap i vissa klasser. Det var några år sedan det seglades DM i jolle i Sörmland.
Zoom8, Optimist, Laser Radial, Laser Standard och E-jolle bjuder vi in, men kravet är minst FEM anmälda i respektive klass för DM-status. Tjejer och killar kan tävla om DM-medaljer var för sig, men då krävs minst fem deltagare av varje vilket kanske inte är så sannolikt i mer än Optimistklassen.
Optimist Grön, de mer orutinerade, tävlar inte om DM.

Nästan 350 seglare har genom åren deltagit i Lions Kanna. Vi hoppas förstås att några av dessa kommer till Trosa för att fira med oss.

Exakt hur planerna kommer att se ut är i skrivande stund inte klart. Men Optimist Grön kommer att segla i anslutning till hamnen, som tidigare. Övriga klasser håller vi lite öppet beroende på hur många deltagare det blir, hur stor funktionärsstab vi får ihop, och även vädret kan påverka. Vi har en tanke om att vi ska kunna segla dessa klasser på Lagnöviken, cirka 1 sjömil från klubben, utan sjögräs.

Naturligtvis kommer vi att ha ett stort prisbord, och klubbpriset Lions Kanna kommer som vanligt att vara en åtråvärd trofé för klubbarna. Och tänk just på det, klubbtävlingen! Det kan löna sig att ragga ihop många seglare från den egna klubben. Alla kan vara med!

På www.lionskanna.se kommer det att löpande uppdateras med information och reportage. Den formella inbjudan bör dyka upp i slutet på april och anmäla er kan ni göra redan nu.

I planerna finns även en träningsdag den 25:e, men i skrivande stund är inget spikat.

Boka in 26:e augusti redan nu!

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *