Den åtråvärda pokalen

Lions Kanna är inte bara namnet på regattan. Det är också namnet på den åtråvärda pokalen som delas ut till regattans bästa klubb. ”Kannan” är en av de största pokalerna i Sörmländsk segling och det är alltså Lions Club i Trosa som skänkt pokalen till tävlingen.

Det kanske också är just den delen av regattan som gör att det är så populärt att vara med. Ska en klubb ha en chans att ta hem pokalen krävs att klubbens medlemmar ställer upp. Många gånger jagas föräldrar och gamla seglare med för att hjälpa klubben i sin jakt på ”Kannan”. Det är ju en fördel att deltaga med seglare i många klasser.

Kampen om ”Kannan” har också gjort att fokus på resultat flyttats från de individuella resultaten till lagets prestation. Att göra det tillsammans är något många fått vara med om under dessa 29 år som tävlingen pågått.

Trosa Båtklubb har förstås vunnit flest gånger. Som arrangör med hemmavatten är det naturligtvis lite enklare att få seglare att ställa upp, men det är många klubbar som fått äran att ta hem bucklan till sin klubb. Just nu står pokalen i Nyköping.

Till sommarens tävling ska dock alla vinnare få sitt namn på ”Kannan”, något vi varit lite slarviga med genom åren.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *